220-250γρ. κριμ τσιζ (τυρί κρέμα – cream cheese)
2 κουταλιές αγγουράκι τουρσί
1 κουταλάκι κάπαρη
1 1/2 κουταλάκι μουστάρδα
2 κουταλάκια σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
350γρ. σαλάμι σε φέτες
Κάπαρη για διακόσμηση (μία για κάθε φέτα σαλάμι)
Εάν τα τουρσιά μας είναι πολύ αλμυρά τα ξεπλένουμε με λίγο νερό και τα στραγγίζουμε πιέζοντας πάρα πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε το αγγουράκι τουρσί και την μία κουταλιά κάπαρη. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε πολύ καλά το κριμ τσιζ, τα ψιλοκομμένα αγγουράκι και κάπαρη, τη μουστάρδα, το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε το μείγμα με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε όσο περισσότερες ώρες μπορούμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις (όλη νύχτα).
Σε μια επιφάνεια (βολικό είναι ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί) απλώνουμε τις φέτες του σαλαμιού μοιράζουμε την γέμιση στο κέντρο τους. Πιάνουμε μια φέτα σαλαμιού στο χέρι και ενώνουμε και τις τέσσερις πλευρές του στο κέντρο. Γλυστράμε ελαφρά έτσι ώστε η οδοντογλυφίδα να μπορεί να πιάσει με τη μία και τις τέσσερις αυτές πλευρές και την περνάμε προσεκτικά. Στολίζουμε με μια κάπαρη και φυλάσσουμε τα γεμιστά σαλαμάκια μας στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!