Υλικά:
Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
Τυρί του τοστ
Βούτυρο τύπου Κερκύρας
Ελιές σφιχτές χωρίς κουκούτσι
Σαλάμι τσορίθο (xoriço)
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με βούτυρο και κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ. Κόβουμε και το τυρί με κουπ πατ και το στρώνουμε πάνω στο ψωμί. Με οδοντογλυφίδα κοκτέιλ περνάμε την άκρη του σαλαμιού, την ελιά και την άλλη άκρη του σαλαμιού και την καρφώνουμε στην άκρη από κάθε ψωμάκι. Το ορεκτικό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε! Αντί για ελιά μπορούμε να βάλουμε σταφύλι, κάπαρη, αγγουράκι τουρσί, πέρλες κρεμμυδιού κτλ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.