250γρ. τριβελάκι βρασμένο
1 σαλάτα ή 1 μικρό μαρούλι
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κούπα γκουακαμόλε σάλτσα
2 ντομάτες
1 κούπα ροδέλες ελιάς
1 κούπα σκληρό τυρί τριμμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
Τσιπς τορτίγια
Αλάτι
Πλένουμε και κόβουμε τη σαλάτα ή το μαρούλι, στραγγίζουμε επιμελώς τις κονσέρβες με τα φασόλια και το καλαμπόκι, κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες και βεβαιωνόμαστε πως τα ζυμαρικά μας είναι αλ ντέντε βρασμένα και καλά σουρωμένα.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το ελαιόλαδο με 2 κουταλιές νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το κύμινο και μέσα του ρίχνουμε τα φασόλια (red kidney beans), το καλαμπόκι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Στη σαλατιέρα μας απλώνουμε την σαλάτα και το μείγμα των ζυμαρικών. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με την σάλτσα γκουακαμόλε και τέλος ρίχνουμε το τυρί, τους κύβους της ντομάτας και τις ροδέλες της ελιάς. Φυλάσσουμε την σαλάτα μας σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε. Πριν την σερβίρουμε βάζουμε στο πάνω μέρος της τσιπς τορτίγιας και η μεξικάνικη δροσερή σαλάτα μας είναι έτοιμη!