2 ποτήρια λάδι ηλιέλαιο
1 ποτήρι μπύρα
1 πακέτο αλεύρι Αλλατίνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 χούφτες καρύδια ψιλοκομμένα
1 χούφτα καρύδα
Υλικά για το σιρόπι:
3 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας γλυκόζη
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το γλυκό (σημαντικό: το αλεύρι τελευταίο!!). Τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, σε μέγεθος της αρεσκείας μας. Συνιστάται το μέγεθος που φτιάχνουμε τα γιουβαρελάκια!
Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσουνε, φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε ζεστό στα μεθυσμένα. Κατά διαστήματα τα γυρίζουμε για να τραβήξουνε το σιρόπι και από τις δυο μεριές.
Την επόμενη ημέρα και αφού έχουν τραβήξει όλο το σιρόπι, τα τοποθετούμε σε χαρτάκια "muffins cups" (ή για ταρτάκια) και τα πασπαλίζουμε με καρύδα.
Συμβουλή: μην τα ψήσετε πολύ γιατί δεν θα τραβήξουνε το σιρόπι.
Καλή επιτυχία!!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χρυσούλα Κούκου, και την ευχαριστούμε πολύ.