2-3 τορτίγιες ή αραβικές πίτες
6 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
100γρ. φέτα
2 ντομάτες
10 ελιές Καλαμών
1/2 αγγούρι
1 πράσινη πιπεριά
Ελάχιστο ψιλοκομμένο ξερό ή φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
Λίγη κάπαρη
Ρίγανη
Πιπέρι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά μας. Σε ένα μπωλάκι θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και την ρίγανη. Κόβουμε σε ροδέλες την ντομάτα, αφαιρούμε τα σπόρια της και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και το αγγούρι και το κρεμμύδι. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε. Σε ένα άλλο μπωλ αναμειγνύουμε όλα τα λαχανικά μας. Ανοίγουμε τις τορτίγιες και πάνω τους απλώνουμε το μείγμα της φέτας αφήνοντας ένα λεπτό περίγραμμα καθαρό γύρω τους. Απλώνουμε ισόπαχα το μείγμα των λαχανικών. Τυλίγουμε σε ρολό προσεκτικά την τορτίγια και την ντύνουμε με διαφανή μεμβράνη. Επαναλαμβάνουμε για όλες τις τορτίγιες. Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Ξετυλίγουμε τις τορτίγιες μας προσεκτικά και τις κόβουμε σε ισόπαχα κομμάτια. Καρφώνουμε κάθε κομμάτι με οδοντογλυφίδα ή διακοσμητικό και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Δροσερά και ευχάριστα καναπεδάκια για κάθε μπουφέ ή εκδήλωση.
Όμως, γιατί να μην είναι η κάθε μας μέρα γιορτή; Κόψτε στα δύο την τορτίγια ή αφήστε την ολόκληρη να σας συνοδεύσει στη δουλειά, στη βόλτα ή στο σχολείο σαν κολατσιό.