Υλικά:
175γρ. μαύρη σοκολάτα
1 1/2 κούπα φουντούκια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φουντούκια και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν πηχτή πάστα. Κόβουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και σε μπεν μαρί (ή για 20 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα) την λιώνουμε. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και την αναμειγνύουμε με το ζαχαρούχο. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μπλέντερ με τα φουντούκια και το δουλεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η μερέντα μας. Την απολαμβάνουμε αμέσως ή την φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.