1 1/2 κούπα ψίχα ηλιόσπορους
30γρ. σοκολάτα
1/4 κούπας σκόνη κακάο
1/4+ κούπας μέλι
3+ κουταλιές ηλιέλαιο
1 κουταλιά καυτό νερό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 και απλώνουμε τους ηλιόσπορους σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για οκτώ με δέκα λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές. Όταν πάρουν χρώμα μελί και μυρίζουν έντονα είναι έτοιμοι. Τους αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τους βάζουμε στο μούλτι και τους κόβουμε όσο περισσότερο γίνεται.
Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και συνεχίζουμε να κόβουμε. Προσθέτουμε το λάδι και το μέλι και ξαναδουλεύουμε το μούλτι. Με μια μαρίζ παίρνουμε το υλικό που έχει μείνει στα τοιχώματα και το βάζουμε στη μέση έτσι ώστε να κοπεί και αυτό. Εάν το μείγμα μας είναι πολύ ξηρό προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο ακόμη.
Αφήνουμε λίγο το μούλτι να κρυώσει και λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Δοκιμάζουμε το μείγμα μας και εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμη. Συνεχίζουμε με το μούλτι και όταν το μείγμα μας αρχίσει να μοιάζει με πάστα τότε προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, κόβουμε, ανακατεύουμε με τη μαρίζ και ξανακόβουμε. Προσθέτουμε και το καυτό νερό. Δουλεύουμε το μείγμα μας και βλέπουμε να γίνεται ομοιόμορφο και αφράτο. Το φυλάσσουμε σε γυάλινο βάζο και το απολαμβάνουμε χωρίς πολλές τύψεις!!!