2 κιλά πατάτες
8-10 κουταλιές κρέμα γάλακτος
8 κουταλιές βούτυρο
4 κρόκοι αυγού
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι πιπέρι
Αλάτι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια να βράσουν σκεπασμένες με νερό προσθέτοντας 2-3 κουταλάκια αλάτι. Βράζουμε για μισή περίπου ώρα (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε εύκολα με ένα πιρούνι. Τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας τις 4 κουταλιές βούτυρο και πολτοποιώντας τις με το ειδικό εργαλείο του πουρέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να τις λιώνουμε. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και αλάτι (ανάλογο με τα γούστα μας) ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και τότε σταματάμε. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια ενός κορνέ με μεγάλο άνοιγμα μύτης φτιάχνουμε όμορφες ροζέτες με το μείγμα μας. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τις αλείφουμε προσεκτικά με αυτό. Ψήνουμε για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά της ώρας στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και με αυτές συνοδεύουμε εντυπωσιακά κάθε είδους κρέας.