1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μενταγιόν
2 κούπες φράουλες ψιλοκομμένες
1/2 κούπα τριμμένο τυρί φέτα
1/2 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σόγια σως
120ml ξύδι από λευκό κρασί
50γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 1/2 κούπα ζωμό κρέατος
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό, τη μία κούπα από τις φράουλες, το ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη, το σκόρδο λιωμένο και την σόγια σως. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα για ένα τέταρτο της ώρας ή μέχρι να πήξει ελαφρά. Σουρώνουμε το μείγμα μας και κρατάμε το υγρό μέρος του, απορρίπτοντας το στερεό.
Πασπαλίζουμε το χοιρινό κρέας με το σκόρδο σκόνη, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε και από τις δύο πλευρές του μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. Στο τηγάνι που είχαμε το χοιρινό ρίχνουμε τώρα το μείγμα του ζωμού και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κουταλιές νερό και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας συνεχώς το κορν φλάουρ. Ξαναβάζουμε στη φωτιά τη σάλτσα μας και προσθέτουμε και το κρέας μέσα αφήνοντάς το να πάρει μια βράση. Μόλις γίνει αυτό και έχει πήξει η σάλτσα μας βγάζουμε από τη φωτιά το χοιρινό και πασπαλίζουμε με την φέτα κομμένη σε κομματάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις υπόλοιπες φράουλες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα ασυνήθιστο, γευστικό και αρωματικό πιάτο.