4 φιλέτα σολομού
4 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές σόγια σος
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 λεμόνι κομμένο σε φετούλες
Λίγο μπούκοβο
Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα σολομού. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το μέλι με τη σόγια σος, το χυμό λεμονιού και το μπούκοβο. Σε μια ευρύχωρη σωτέζα ή τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί καλά το λάδι μας απλώνουμε τα φιλέτα σολομού με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 6 περίπου λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη τους πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το μείγμα του μελιού και τις μισές φέτες λεμονιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα. Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.