Μείγμα 1:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Μείγμα 2:
250γρ. ζάχαρη
500γρ. ελαιόλαδο
100γρ. κονιάκ
250γρ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν
3 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη.
Υλικά για το σιρόπι:
200γρ. μέλι
750γρ. ζάχαρη
750γρ. νερό
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση και επάνω του καρφώνουμε 6 καρφιά γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλα
Το σιρόπι πρέπει να μείνει 24 ώρες. Για να το ετοιμάσουμε βράζουμε για 10′ όλα τα υλικά του σιροπιού εκτός από το μέλι. Κατόπιν σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Την επομένη, ετοιμάζουμε τα δύο μείγματα και ρίχνουμε το Νο2 μέσα στο Νο1. Ζυμώνουμε ελάχιστα για να μην αρχίσει η ζύμη μας να ξερνάει το λάδι. Κόβουμε ζυμαράκια 30γρ., δίνουμε σχήμα με το χέρι και τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190° πάνω κάτω αέρα για 20′-25′. Μόλις βγουν καυτά τα ρίχνουμε στο κρύο μας σιρόπι για 10″ (δευτερόλεπτα). Τα βάζουμε σε σήτα να στραγγίσουν και αφού ρίξουμε λίγο μέλι από επάνω ρίχνουμε μπόλικο καρυδάκι!
* Μανιά= η γιαγιά!
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.