Για τη ζύμη:
1 κούπα βούτυρο γάλακτος
1 κούπα νερό
1 κούπα βιτάμ
6 κούπες αλεύρι
5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
Το χυμό ενός λεμονιού
Τη φλούδα ενός λεμονιού
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό και το αλεύρι. Τα χτυπάμε έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Κατόπιν ρίχνουμε το νερό και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ έως ότου γίνει ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα του μελομακάρονου και τη σχεδιάζουμε με τη βοήθεια ενός τρίφτη τυριού ή ενός πιρουνιού. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μελομακάρονά μας σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και καθώς το σιρόπι μας σιγοβράζει βουτάμε μέσα του ένα ένα τα μελομακάρονα και τα βγάζουμε με το τρυπητό.