4 μελιτζάνες φλάσκες
2-3 μεγάλες πιπεριές
3-5 σκελίδες σκόρδο
4-6 γεμάτες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Πιπέρι
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο. Εάν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, για συντομία τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τη φλούδα τις βάζουμε σε κατάλληλο πιάτο και τις σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη ή το ειδικό καπάκι για φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε στο δυνατό για 12 περίπου λεπτά. Εν τω μεταξύ πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κομματάκια, καθαρίζουμε και βγάζουμε το φύτρο από το σκόρδο. Στο μούλτι βάζουμε το σκόρδο και το δουλεύουμε. Προσθέτουμε ξύδι, δουλεύουμε ξανά το μείγμα μας και τέλος προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε κομματάκια, τις βάζουμε σε σαλατιέρα ή τάπερ, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα σκόρδου και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε λίγο πιπέρι, αρκετούτσικο λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά. Η ανάλατη μελιτζανοσαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε και πιστέψτε με είναι ονειρεμένη!