4-5 φλάσκες μελιτζάνες
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2-3 σκελίδες σκόρδου
Λίγο τυρί φέτα
Ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα του φούρνου ή στην ψηστιέρα, μέχρι να “ξεφουσκώσουν” και να ξεκολλάει εύκολα η φλούδα τους. Σε ένα μπωλ βάζουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες και την φέτα θρυμματισμένη.
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και βγάζουμε τα πολλά σπόρια (αν έχουν). Ψιλοκόβουμε την ψίχα τους και την προσθέτουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε την μελιτζανοσαλάτα μας στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε. Την απολαμβάνουμε σαν ορεκτικό, σαν σαλάτα, ή μέσα στο σάντουίτς μας.