2 φύλλα σφολιάτας (500 γρ.)
2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
12 φέτες του τοστ κασέρι
2 ώριμες ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
Μαυροσούσαμο
Λίγο βιτάμ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού περίπου, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να ξεπικρίσουν για μια περίπου ώρα. Τις πλένουμε και τις στύβουμε με τα χέρια μας. Τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψί. Αφήνουμε τις μελιτζάνες πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες. Σε ροδέλες κόβουμε και την πιπεριά. Βάζουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα και πάνω στα 6 στρώνουμε μια φέτα κασέρι, μια μελιτζάνα, μια ροδέλα ντομάτα, μια ροδέλα πιπεριά και άλλη μια φέτα κασέρι, αλείφουμε με νερό τις άκρες της σφολιάτας, καπακώνουμε με ένα φύλλο σφολιάτας και το πιέζουμε να ενωθεί καλά το ένα με το άλλο. Από πάνω απλώνουμε λίγο βιτάμ και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Τοποθετούμε την κάθε μελιτζανόπιτα μέσα σε αντικολλητικό ταψί ή πυρέξ, της ανοίγουμε τρύπες που και που με το πιρούνι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς έως ότου ροδίσουν.