4 μελιτζάνες
1 καρότο
2 κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
Αφού έχουμε ήδη ξαρμυρίσει τις μελιτζάνες, τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τις κατεβάζουμε από την φωτιά. Στη συνέχεια σε άλλο τηγάνι με λάδι, ρίχνουμε τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα κρεμμύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει. Μετά ρίχνουμε και το καρότο το οποίο το έχουμε κόψει και αυτό σε ροδέλες και τις 2 κουταλιές του πελτέ της ντομάτας. Αλάτι, πιπέρι και το ανακατεύουμε. Βάζουμε στο πάτο του πυρίμαχου σκεύους τις μελιτζάνες και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε φτιάξει. Το βάζουμε στον φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 30 – 40 λεπτά περίπου μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα.
Μυστικά: μπορείτε εσείς του πικάντικου φαγητού να ρίξετε στην σάλτσα καυτερό ταμπάσκο ή ακόμα καυτερή πιπεριά (τσίλι).
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Χρήστος Νικητόπουλος και τον ευχαριστούμε πολύ.