10 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
2 κρεμμύδια μεγάλα
3 πιπεριές χρωματιστές
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες φρέσκιες μεγάλες
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Φέτα τρίμα όσο θέλουμε
Τυρί γκούντα όσο θέλουμε
2 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα
1 χούφτα ψίχα καρύδι (προαιρετικά)
500gr κρέμα γάλακτος
1 μικρό χυμό ντομάτας
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα. Κόβουμε σε κύβους όλα τα υλικά μας. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ελαφρά και τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι. Στη συνεχεία σοτάρουμε με λίγο λάδι τα υπόλοιπα λαχανικά. Αφού στραγγίζουν καλά οι μελιτζάνες στρώνουμε τις μισές στο ταψί μας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας που έχουμε σοτάρει, τη φέτα, λίγο γκούντα και την καρυδόψιχα. Κατόπιν στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες και περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και την κρέμα γάλακτος. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το τυρί γκούντα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαρία Παππά, και την ευχαριστούμε πολύ.