1/2 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες
3/4 κιλού κιμά
4 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ώριμες
1/2 κούπα λάδι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 δόση μπεσαμέλ
Κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε. Αφαιρούμε την ψίχα με ένα κουτάλι. Ετοιμάζουμε την γέμιση σε ένα τηγάνι τσιγαρίζοντας κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και κιμά. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με την γέμιση. Εν συνεχεία τις καλύπτουμε την κάθε μια ξεχωριστά με μπεσαμέλ και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!