Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
3 μελιτζάνες τσακώνικες
300γρ. ξινόχοντρο τραχανά
2 κρεμμύδια ξερά
4 ντομάτες γινωμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Σπάμε τον ξινόχοντρο. Στο τηγάνι μας τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες που έχουμε κόψει σε σχετικά μικρά κομμάτια. Μαζί τους τσιγαρίζουμε και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μας, προσθέτοντας πιπεράκι. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε και το σκορδάκι μας ψιλοκομμένο κι αυτό. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες μας τριμμένες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά τους οι ντομάτες. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε τον τραχανά και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει ο τραχανάς τα περισσότερα από τα υγρά του φαγητού μας και να μαγειρευτεί.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!