2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
Λίγη φέτα θρυμματισμένη
Υλικά για την βινεγκρέτ:
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Κύμινο
Μείγμα μυρωδικών
Ελαιόλαδο
Πιπέρι καγιέν
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα κρεμμυδάκια. Στο μπλέντερ βάζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα δουλεύουμε καλά να γίνουν σάλτσα (τον δυόσμο και τον μαϊντανό θα τους χρησιμοποιήσουμε αργότερα).
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου δύο εκατοστών και τις αλατίζουμε. Τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά στο γκρίλ. Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Εν τω μεταξύ θα τελειώσουμε την βινεγκρέτ. Προσθέτουμε στο μείγμα με τα κρεμμυδάκια το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το μείγμα μυρωδικών και τέλος το ελαιόλαδο και το δουλεύουμε λίγο ακόμη.
Ψιλοκόβουμε δυόσμο και μαϊντανό.
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Μοιράζουμε την βινεγκρέτ σε όλες τους και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τα τρίμματα φέτας. Ψήνουμε για λίγη ώρα ακόμη μέχρι να λιώσει η φέτα μας και απολαμβάνουμε μια ελαφριά καλοκαιρινή συνταγή που μιλάει στο στόμα!!!