3 Μελιτζάνες φλάσκες
1 1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
3/4 κούπας φύτρο σιταριού
2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
1 1/2 κούπα θρυμματισμένο ανθότυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Ψεκάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό σπρέι και στρώνουμε πάνω του τις μελιτζάνες. Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά στους 175 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο προσθέτοντας λίγες κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τα τυριά μεταξύ τους. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη φύτρα του σιταριού το βασιλικό και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά. Ψεκάζουμε μια γάστρα με το αντικολλητικό σπρέι (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα μαργαρίνης χαμηλών λιπαρών). Στρώνουμε με την ακόλουθη σειρά τα υλικά μας: τις μισές μελιτζάνες, τη μισή φύτρα με μυρωδικά, τυριά, τις μισές ντομάτες, τις υπόλοιπες μελιτζάνες, τις υπόλοιπες ντομάτες και φύτρο. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή περίπου ώρα. Κατόπιν ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.