1 πακέτο ζυμαρικά ριγκατόνι
3 μελιτζάνες φλάσκες άσπρες (Σαντορίνης)
2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 πασάτα ντομάτας
1/2 κιλό τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτουμε και τις ντομάτες κομμένες καρέ και αφήνουμε να βράσει για λίγο. Ρίχνουμε και την πασάτα ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τις μελιτζάνες καρέ και τις προσθέτουμε κι αυτές να μαγειρευτούν όλα για λίγο. Τέλος βάζουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα. Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε μια στρώση μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση μακαρόνια και ξανά ρεγκάτο. Επαναλαμβάνουμε τελειώνοντας με το τυρί. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο για 30-45 λεπτά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!