Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
3-4 μελιτζάνες φλάσκες
Σάλτσα ντομάτας
Αυγά
Φέτα
Σπορέλαιο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε ροδέλες και τις βάζουμε για μισή ώρα σε αλατισμένο νερό για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις βάζουμε σε πετσέτα για να τις στεγνώσουμε καλά. Βάζουμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο στη φωτιά να κάψει και σε αυτό τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας. Ανάβουμε και τον φούρνο μας να κάψει. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις μελιτζάνες μας κολλητά ώστε να μην έχουν κενά μεταξύ τους. Αραιώνουμε λίγο (αν χρειάζεται) την σάλτσα μας και την βάζουμε πάνω από τις μελιτζάνες. Ψήνουμε για είκοσι λεπτά στο φούρνο. Σπάμε τα αυγά μας στο ταψί, ρίχνουμε μπόλικο πιπεράκι, αλάτι και ξαναφουρνίζουμε μέχρι να γίνουν τα αυγά μας. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο, προσθέτοντας τυρί φέτα, ελαιόλαδο και λίγο πιπεράκι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!