Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
3 μελιτζάνες φλάσκες
500γρ. μανιτάρια διάφορα
3 κρεμμύδια ξερά
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες τριμμένες
Λίγο μαϊντανό
3 – 4 φύλλα δάφνη
3- 4 καρφάκια γαρύφαλλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ανάβουμε το μάτι. Κόβουμε τις μελιτζάνες κυδωνάτες, μέχρι να ζεσταθεί το λάδι. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι και όσες τηγανίζονται τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά λάδια. Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια μας -όπως τα κάνουμε για την χωριάτικη σαλάτα- και τα σκορδάκια μας. Αφού τελειώσουμε με τις μελιτζάνες, τσιγαρίζουμε καλά τα μανιτάρια μας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκορδάκι για να τσιγαριστούν μαζί με τα μανιτάρια. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας. Όταν γίνει η σάλτσα μας, σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις μελιτζάνες την μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω απλώνουμε την σάλτσα μας και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σταυρώνουμε το φαγητό μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!