8 τσακώνικες μελιτζάνες παχουλές
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια ξερά
8 πιπεριές κέρατα
4 ντομάτες ώριμες
2 ντομάτες σφιχτές
1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε τις μελιτζάνες και χωρίς να τους αφαιρέσουμε το κοτσάνι, τις χαράζουμε με το μαχαίρι σε μία μόνο μεριά αρκετά βαθειά. Τις αλατίζουμε στο εσωτερικό τους και τις αφήνουμε όρθιες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για μία ώρα περίπου. Κατόπιν τις ξεπλένουμε και τις περνάμε από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να τσιγαριστούν ελαφρά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και αφού ροδίσει λίγο κι αυτός, ρίχνουμε τις ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί ανοίγοντάς τις με τα χέρια μας στο σημείο που τις έχουμε χαράξει. Αφαιρούμε το μπαχάρι και μοιράζουμε την γέμιση στις μελιτζάνες. Από πάνω τους βάζουμε ροδέλες από τις σφιχτές ντομάτες και πάνω σε αυτές, μία πιπεριά για κάθε μελιτζάνα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και 2 ποτήρια νερό και τις ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 – 45 λεπτά.