2 κιλά μελιτζάνες μακρόστενες
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
300γρ. φέτα σκληρή
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις χαράζουμε κατά μήκος 4 φορές και τις αλατίζουμε μέσα στις εγκοπές. Τις αφήνουμε για 1 τουλάχιστον ώρα να στραγγίξουν και να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες (όπως στη χωριάτικη σαλάτα) τα κρεμμύδια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μέσα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ντομάτες και τα αφήνουμε να μαραθούν. Στύβουμε και πλένουμε καλά τις μελιτζάνες (να φύγει το αλάτι) και τις παραγεμίζουμε με την γέμιση των κρεμμυδιών. Τις στρώνουμε σε ένα ταψί, τη μία δίπλα από την άλλη. Από πάνω ρίχνουμε την περισσευούμενη γέμιση, την φέτα τριμμένη και αρκετό λάδι. Ψήνουμε το φαγητό στην κάτω θέση του φούρνου μας στους 200 βαθμούς έως ότου ψηθούν καλά οι μελιτζάνες. Για να καταλάβουμε πότε έχουν ψηθεί τις τρυπάμε με ένα πιρούνι κοντά στο κοτσάνι τους.