2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες (χοντρές)
4 ώριμες ντομάτες
10 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
2 σκελίδες φρέσκου σκόρδου
Κατίκι με σκόρδο (προαιρετικά)
4 χοντρές φέτες φέτα χοντροτριμμένες
Μικρές φετούλες καπνιστού τυριού και κασεριού για κάθε φέτα μελιτζάνας
Πιπεριές κόκκινες και πράσινες
Κόβουμε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε πολύ λάδι (δεν τις αλατίζουμε λόγω των τυριών που έχουν αρκετό αλάτι). Σωτάρουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός των τυριών, φτιάχνοντας μια σαλτσούλα. Στρώνουμε στο ταψί μια μια την τηγανισμένη φέτα μελιτζάνας, αλείφουμε με κατίκι, ρίχνουμε το χοντροκομμένο τυρί, τις φετούλες καπνιστού και απλού κασεριού σε κάθε φέτα ξεχωριστά και εν συνεχεία περιχύνουμε κάθε φέτα μελιτζάνας με την σάλτσα που φτιάξαμε. Το φουρνίζουμε για 8-10 λεπτά. Εάν θέλουμε ψήνουμε και μερικά καυτερά πιπεράκια ενδιάμεσα και καλή όρεξη.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!