1 κιλό μελιτζανάκια
5 φλυτζάνια ζάχαρη
Κανέλα
Μοσχοκάρφια
Αμύγδαλα
Φροντίζουμε τα μελιτζανάκια μας να είναι μικρά όσο περίπου δύο φάλαγγες των δακτύλων μας. Τους βγάζουμε τα κοτσανάκια, τα πλένουμε και τους κάνουμε μια μικρή χαραματιά κατά μήκος στη μέση τους. Τα βράζουμε (να μαλακώσουν λίγο αλλά όχι να λιώσουν) και κατόπιν τα βάζουμε σε παγωμένο νερό. Ζεματίζουμε τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε. Σε κάθε μελιτζανάκι βάζουμε από ένα αμύγδαλο (μέσα στη σχισμή). Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δύο φλυτζάνια νερό, τη ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας και μερικά μοσχοκάρφια. Μόλις μισογίνει το σιρόπι μας ρίχνουμε μέσα τα μελιτζανάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν τα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού μέχρι να δέσει καλά. Ξαναρίχνουμε μέσα τα μελιτζανάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Φυλάμε το γλυκό μας σε γυάλινα βάζα που κλείνουν καλά.
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!