5 μελιτζάνες φλάσκες
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Λίγο κόκκινο κρασί
αλεύρι
πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Αφαιρούμε το κοτσάνι απ’ τις μελιτζάνες τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες (δύο σταυρωτά κάθετα και μία οριζόντια). Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή με μία ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα σβήνουμε με λίγο κρασί. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε τετράγωνα, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο φαγητό μας με αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό χαμηλώνουμε την φωτιά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για τρία τέταρτα. Προσέχουμε να έχει λίγα υγρά το φαγητό αλλά δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθούν οι μελιτζάνες. Τέλος ξεκαπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει λίγο το φαγητό μας μέχρι να δέσει η σάλτσα του.