Υλικά για την ζύμη:
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
1/2 φλυτζ. τσ. νερό περίπου (όσο πάρει)
Υλικά για την γέμιση και το πασπάλισμα:
6 μερίδες τυρί
Ελαιόλαδο
6 κουτ. γλυκού μέλι
Σουσάμι
Κάνουμε μία λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε το λάδι, αφού το τρίψουμε καλά προσθέτουμε το αλάτι και νερό όσο πάρει. Τα ζυμώνουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Έχουμε έτοιμες 6 μερίδες τυρί (εγώ προτιμώ φέτα ή οποιοδήποτε χωριάτικο τοπικό τυρί που τόσα έχει η Ελλάδα)!!!
Παίρνουμε το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 6 μέρη και τα ανοίγουμε 1 – 1 σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Βάζουμε το τυρί στην στενή άκρη γυρίζουμε τα πλαϊνά και διπλώνουμε σε φάκελο. Στην τελευταία στροφή αλείφουμε με νερό για να κολλήσει το φύλλο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα άλλα 5 κομμάτια.
Βάζουμε στο τηγάνι ή σε κατσαρόλα μικρή ελαιόλαδο και χωρίς να κάψει πολύ ρίχνουμε ένα – ένα τα φάκελα (χωρίς γραμματόσημο… το τέλος είναι πληρωμένο από τον αποστολέα), τα γυρίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζουμε. Ζεστά όπως είναι ρίχνουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και τέλος αν θέλουμε το σουσάμι.
Συνοδεύει ΑΡΙΣΤΑ μία χωριάτικη σαλάτα με ντομάτα – αγγούρι – πιπεριά – κρεμμύδι – ελιά – κάπαρη – ρίγανη – αλάτι – λάδι – ξύδι, αλλά χωρίς φέτα… διότι… τι στο καλό;;; άδικα κουραστήκαμε;;; Και μην ξεχάσουμε την ΠΑΓΩΜΕΝΗ μπύρα ή το καραφάκι ούζο!!! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!