8 αυγά
8 κουταλιές καρύδι ψιλοκομμένο
8 κουταλιές σιμιγδάλι
8 κουταλιές ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Κανέλα
Γαρίφαλο
Λίγο βιτάμ
Υλικά για το σιρόπι:
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι νερό
1 φέτα λεμονιού
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι κανέλα, γαρίφαλο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού και το καρύδι. Αλείφουμε με το βιτάμ την φόρμα ή το ταψί που θα ψήσουμε την μελαχρινή, βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε τη μελαχρινή στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου, μέχρι να… γίνει μελαχρινή αλλά όχι αραπίνα! Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας ένα φλυτζάνι ζάχαρη με μισό φλυτζάνι νερό και μια φέτα λεμονιού για 10 λεπτά και όταν ετοιμαστεί η μελαχρινή μας την περιχύνουμε με το σιρόπι.