Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
300γρ. μαυρομάτικα φασόλια
1/2 κιλό σπανάκι
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Έχουμε βράσει τα φασόλια μας για περίπου 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν μεν αλλά να μην χάσουν το σχήμα τους και λιώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι μας. Περνάμε τις ντομάτες μας από το μούλτι απαλά. Στο τηγάνι μας προσθέτουμε κομμένο το σκορδάκι και το σπανάκι μας. Μόλις “πέσει” το σπανάκι, ρίχνουμε τις ντομάτες και τα φασόλια μας. Ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά. Σε είκοσι περίπου λεπτά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σβήνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!