Για τη ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό τυρί φέτα
Για το τσιγάρισμα:
3 κουταλιές φυτίνη
Σ’ ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το αλεύρι, σχηματίζοντας τρύπα στο κέντρο του. Προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Κατόπιν προσθέτουμε χλιαρό νερό, όσο πάρει, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη, η οποία να πλάθετε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε τέσσερις μπάλες. Ανοίγουμε κάθε μπάλα, με έναν πλάστη, σε φύλλο, και κόβουμε μ’ ένα μαχαίρι τη ζύμη, σχηματίζοντας τετραγωνάκια σε μέγεθος 5 εκατοστών, περίπου, η κάθε πλευρά.
Στο κέντρο του κάθε τετραγώνου βάζουμε λίγο τυρί λιωμένο (με τα δάχτυλά μας) και το κλείνουμε, σε σχήμα τριγώνου, μ’ ένα πιρούνι.
Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα τετράγωνα με τη γέμιση τυριού, γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε. Αφού έχει πάρει βράση, προσθέτουμε από μια κουταλιά αλάτι και λάδι και ρίχνουμε ένα – ένα τα τετραγωνάκια.
Βράζουμε το φαγητό μας για μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτρια φωτιά. Όταν χυλώσει είναι έτοιμο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Καίμε τη φυτίνη σε ένα μπρίκι και τη ρίχνουμε στο φαγητό μας. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Άννα Σαχά. Όπως μας ανέφερε, στο email της, η συνονόματη, με το site μας, συνταγή έφτασε στα χέρια της από την γιαγιά της η οποία την είχε μάθει από την δική της γιαγιά. Η Άννα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας την στείλει και έτσι συναντήθηκαν οι ματιές μας! Αγαπητή Άννα σε ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή που μας έστειλες η οποία έχει ένα θαυμάσιο όνομα (για να παινέψουμε και το σπίτι μας…).