1/2 κιλό φακές
2 μεγάλα μαρούλια
1 μέτριο κόκκινο (μωβ) λάχανο
Υλικά για το ντρέσινγκ:
Ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο
Μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις φακές και μόλις γίνουν (προσοχή δεν πρέπει να χυλώσουν) τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να χλιάνουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μαρούλια και το κόκκινο λάχανο. Χτυπάμε καλά τα υλικά για το ντρέσινγκ σε μπλέντερ ή μούλτι. Προσθέτουμε τις φακές στα μαρούλια και λάχανο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ να πάει παντού και ανακατεύουμε ξανά, Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε εάν θέλουμε αλάτι ή πιπέρι. Η σαλάτα αυτή γίνεται ιδιαιτέρως άφθονη και μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα για μια μεγάλη οικογένεια.