1 κιλό καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα κανέλα
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα τριμμένη
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Χυμό από ένα λεμόνι
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα πλένουμε καλά. Τα βράζουμε σε νερό μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου (ολόκληρη) για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το σκόρδο. Τα αφήνουμε να χλιάνουν και τα κόβουμε σε τετραγωνάκια.
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το χυμό του λεμονιού, αλάτι, ζάχαρη, κανέλα, κύμινο, και πάπρικα, να ανακατευτούν πολύ καλά. Βάζουμε σε ένα μπωλ τα καρότα και τα ραντίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών μας. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και τα “χοροπηδάμε” μέσα στο μπωλ για να ανακατευτούν καλά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.