1 κιλό βερίκοκα
750γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
Πλένουμε τα βερίκοκα και τα ανοίγουμε στην μέση. Βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε την ψίχα του φρούτου σε όσο μικρά κομμάτια επιθυμούμε. Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε μία σειρά από τα κομμένα βερίκοκα, ρίχνουμε από πάνω τους ζάχαρη και επαναλαμβάνουμε το ίδιο δημιουργώντας στρώσεις των φρούτων και της ζάχαρης μέχρι να καταναλώσουμε τα υλικά μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σταθούν για τουλάχιστον 10 ώρες. Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Όταν γίνει αυτό προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις ακόμα και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μιράντα Παπαδοπούλου και την ευχαριστούμε πολύ.