Υλικά:
1 κιλό σύκα
1/2 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα σύκα, ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και τα αφήνουμε. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Όταν γίνει αυτό ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού μέσα και την αφήνουμε να πάρει μια – δυό βράσεις ακόμη.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.