1 κιλό πορτοκάλια (χωρίς κουκούτσια)
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε το εσωτερικό τους να βράσει σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να λιώσει. Μόλις βράσει το περνάμε από τον μύλο έτσι ώστε να πάρουμε έναν πολτό απαλλαγμένο από τα σκληρά μέρη του πορτοκαλιού. Βράζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό για δέκα λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει. Αλλάζουμε το νερό και τα ξαναβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φλούδες, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τον πολτό και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας.