1 κιλό πεπόνι καθαρισμένο
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη (granule) σε σκόνη Γιώτης
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
Κόβουμε σε κομμάτια το πεπόνι και το βάζουμε στο μπλέντερ. Το δουλεύουμε μέχρι να πολτοποιηθεί. Βάζουμε τον πολτό του πεπονιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε τη μαρμελάδα πεπόνι μέχρι να αρχίσει να δένει και ρίχνουμε τις βανίλιες. Στη συνέχεια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας της ζελατίνης δένουμε την μαρμελάδα μας. Την φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία!