1 κιλό μανταρίνια κλημεντίνες
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
Πλένουμε τα μανταρίνια και το λεμόνι καλά και τα κόβουμε σε τρίφτη για τσιπς έτσι ώστε να γίνουν πολύ λεπτές ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια. Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα μανταρίνια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που περιέχει 2 λίτρα νερό. Τα αφήνουμε εκεί για άλλη μια μέρα. Στη συνέχεια τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 40 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και δυναμώνοντας τη φωτιά τα βράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου ώσπου να δέσει η μαρμελάδα. Κατά τη διάρκεια του βρασμού την ανακατεύουμε κατά διαστήματα και όποτε χρειάζεται την ξαφρίζουμε. Γίνεται μια μαρμελάδα ελαφρά πικρή που αφήνει όμως υπέροχη γεύση στο στόμα.