2 κούπες καρπούζι καθαρισμένο (από φλούδα και κουκούτσια) και πολτοποιημένο
1/4 κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κούπες ζάχαρη
1 φακελάκι φυτική πηκτίνη ή ζελατίνη σε σκόνη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καρπούζι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη να βράσουν. Ανακατεύουμε καλά και όταν αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Αν θέλουμε αφαιρούμε τον αφρό.
Τώρα αν χρησιμοποιούμε φυτική πηκτίνη την προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην σβολιάσει. Ξαναβάζουμε την μαρμελάδα καρπούζι να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για είκοσι λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Αν χρησιμοποιήσουμε ζελατίνη σε σκόνη ή άλλο υλικό για μαρμελάδες ακολουθούμε ευλαβικά τις οδηγίες που έχουν στο κουτί τους.
Φυλάσσουμε την μαρμελάδα καρπούζι -σε γυάλινο αποστειρωμένο κατά προτίμηση βάζο- στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα.