Υλικά:
1 κιλό φράουλες
1/2 κιλό ζάχαρη
Χυμός 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομμάτια τις φράουλες και τις βάζουμε μαζί με την ζάχαρη σε ένα μπωλ για μία ώρα. Κατόπιν τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μαζί με το χυμό λεμονιού για 20 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζουμε τις φράουλες, συνεχίζουμε το βράσιμο του ζουμιού μέχρι να δέσει. Αφού δέσει κατεβάζουμε από τις φωτιά και προσθέτουμε τις φράουλες. Τοποθετούμε την μαρμελάδα φράουλα σε γυάλινα βάζα και την φυλάμε στο ψυγείο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.