2 κιλά φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια φυσική
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση, αν είναι μεγαλύτερες τις κόβουμε στα 3. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη, χωρίς νερό καθόλου. Ανοίγουμε την βανίλια στη μέση και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, όπως είναι καυτή, την βάζουμε στα βαζάκια, κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε, για λίγες ώρες. Έτσι μπορούν να διατηρηθούν πολύ καιρό.
Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε 2 κιλά μαρμελάδα. Όσα κιλά φράουλες έχετε, θα βάλετε την μισή ποσότητα σε ζάχαρη. Είναι πεντανόστιμη και μπορεί να σερβιριστεί και σαν γλυκό κουταλιού… Καλή επιτυχία, Λένα.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Γραμμενίδου Λένα και την ευχαριστούμε πολύ.