4 κούπες κομμένες φράουλες
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σπόρους τσία (chia)
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 βανίλια (προαιρετικά)
1/2 πρέζα αλάτι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες, το μέλι, τους σπόρους τσία, το χυμό του λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και μισή κούπα νερό και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Ανάβουμε το μάτι σε μεσαία θερμοκρασία και αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μέχρι να σιγοβράζει το μείγμα μας και ανακατεύουμε συχνά πυκνά για 15-20 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε τη μαρμελάδα φράουλα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα και όταν κρυώσει εντελώς η μαρμελάδα μας την φυλάσσουμε στο ψυγείο.