2 κούπες ζάχαρη άχνη
6 ασπράδια αυγών
3-4 βανίλιες
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Ξεχωρίζουμε πολύ προσεχτικά τον κρόκο απ’ τ’ ασπράδι, αν δεν έχουμε εμπειρία σε αυτό χωρίζουμε ένα-ένα τ’ αυγά μας έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχει ούτε ίχνος κρόκου στο ασπράδι αλλιώς δε θα γίνει μαρέγκα. Επίσης το σκεύος που θα χτυπήσουμε τη μαρέγκα και τα ποδαράκια του μίξερ πρέπει να είναι πεντακάθαρα κι εντελώς στεγνά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού στη μικρή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνουν πολύ σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και τις βανίλιες κι ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητική κόλλα, την βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αναποδογυρίζουμε την κόλλα για να πέσει το αλεύρι που περισσεύει. Κατόπιν βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ, φτιάχνουμε ισομεγέθη σχήματα πάνω στη κόλλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.