1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια (500γρ.)
2 μικρά κρεμμύδια ξερά
1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1/3 κρασοπότηρου λευκό κρασί ξηρό
2 κουταλιές κορν φλάουρ
Μία πρέζα πιπέρι καγιέν
Μία πρέζα πάπρικα καυτερή
Λίγο αλάτι
Λίγο βιτάμ
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ και μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια μας. Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασάκι μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αρτύματα και ενάμισι λίτρο νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν κάνα δυο βράσεις και ρίχνουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο γάλα. Ανακατεύοντας αφήνουμε την μανιταρόσουπα μας να πάρει άλλη μία βράση και είναι έτοιμη.
Αν την θέλετε πιο πηκτή αφαιρείτε νερό ή προσθέτετε κορν φλάουρ.