Υλικά:
150γρ. μανιτάρια φρέσκα
4 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι
3 κούπες γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά λίγο Καρύκευμα βοτάνων ή λίγο Μείγμα μυρωδικών Λατινικής Αμερικής (sazon)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε με λίγο χαρτί τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και μέσα του ανακατεύουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς όλο το αλεύρι. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να δέσει η σούπα μας και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, τα καρυκεύματα (προαιρετικά), πιπέρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας που και που. Η σπιτική μανιταρόσουπά μας είναι έτοιμη!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.