1/2 κιλό μανιτάρια
2 μεγάλα πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
1 1/2 λίτρο ζωμό κότας ζεστό
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετούλες τα πράσα και τα μανιτάρια και σε καρεδάκια το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι προσθέτοντας λίγο αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε κι αυτά. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τον ζωμό της κότας, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά και με καπακωμένη κατσαρόλα. Τέλος, βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε την μανιταρόσουπα με πράσα για πέντε λεπτά ακόμη. Την σερβίρουμε ζεστή και προαιρετικά την συνοδεύουμε με φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί.