1 πακέτο μανιτάρια άσπρα (500γρ.)
1 φινόκιο
1 φάκελο έτοιμη μανιταρόσουπα σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 ποτηράκι του καφέ κόκκινο ημίγλυκο κρασί
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε με ένα πανάκι ή χαρτοπετσέτα τα μανιτάρια μας από το χώμα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Πλένουμε καλά το φινόκιο και το ψιλοκόβουμε. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει μαζί με τη μαργαρίνη. Σε αυτά τσιγαρίζουμε ελαφρά το φινόκιο, προσθέτοντας μισή κουταλιά της σούπας αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι αυτά να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε στον βραστήρα μας να κάψει ένα λίτρο νερό. Σε ένα μπωλάκι με κρύο νερό διαλύουμε τη σκόνη της μανιταρόσουπας. Μόλις το νερό στο βραστήρα αρχίσει να κοχλάζει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και εν συνεχεία προσθέτουμε και τη διαλυμένη σκόνη. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για επτά λεπτά της ώρας. Που και που ανακατεύουμε λιγάκι. Καλή σας όρεξη!