Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1/2 κιλό μανιτάρια της επιλογής σας
2 κρεμμύδια
3 κολοκύθια
Λίγο σέλερι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. κάρδαμο
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κούπα τραχανά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια μας επίσης σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε με το σέλερι και με τα σκόρδα μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό ρίχνουμε τα μανιτάρια μας να τσιγαριστούν. Κατόπιν ρίχνουμε τα λαχανικά μας, πιπεράκι, αλατάκι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κάρδαμο, σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Όταν γίνουν τα λαχανικά μας πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και τα αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις ακόμα. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας λίγο γιαουρτάκι και λίγο ελαιόλαδο.
Μια άλλη εκδοχή είναι να αραιώσουμε με νεράκι και κατόπιν να προσθέσουμε τραχανά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει και ο τραχανάς μας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!